Mrt

Fazla Tuz Tüketiminin Zararları Nelerdir?

“Fazla tuzun zararları nelerdir?” diye merak ediyorsanız fazla tuzun zararları maddeler halinde aşağıdaki gibidir:

1.Bağışıklığı düşürür

Aşırı tuz tüketimi yabancı maddeler ve bakterilere karşı savaşan koruyucu fonksiyonu azaltarak bağışıklık sistemini zayıflatır.

2.Böbrek taşı oluşumuna yol açabilir

Aşırı tuzlu beslenme nedeniyle idrarla kalsiyum atılımı artar. Bunun sonucunda da böbrek taşı oluşumu yaşanır.

3.Böbreklere zarar verir

Tuzlu beslenme şekli böbrek hücreleri içindeki basıncın artmasına neden olur. Bunun sonucunda da idrar protein atılımı artar ve uzun dönemde böbrekte kalıcı hasar meydana gelebilir.

4.Damarlara hasar verir

Aşırı tuz tüketimi damar yapısını bozar ve kan basıncını yükselterek damar hastalığına bağlı demans yaşanmasını hızlandırır.

5.Göz bozuklukları ve görme kayıplarına neden olabilir

Aşırı tuz yüksek tansiyona neden olur. Bunun sonucunda da diyabet ve körlüğe kadar varan göz bozuklukları yaşanabilir.

6.İnsülin direncini artırabilir

Aşırı tuz ve yüksek sodyum, kandaki leptin düzeyini yükseltir. Bunun sonucunda da karın bölgesinde bulunan yağ hücreleri çoğalır. Karın bölgesi yağlanması ile bel çevresi genişler ve insülin direnci artar.

7.Kemik sağlığını olumsuz etkiler

Fazla tuz tüketimi kemiklerden kalsiyum serbestleşmesine, böbreklerden kalsiyum kaybına yol açar. Bunun sonucunda da osteoporoz görülebilir.

8.Meniere hastalığına neden olabilir

Aşırı tuz tüketimi ile vücutta su tutulumu ve iç kulak basıncının artması görülebilir. Bunun sonucunda da Meniere hastalığının belirtileri görülebilir. Bu hastalık kusma, denge problemleri, bulantı ve şiddetli baş dönmesi ile karakterize bir hastalıktır. Hastalığın tedavisinde tuzsuz diyet önemlidir.

9.Mideye hasar verir

Aşırı tuz ve yüksek sodyum, mide mukozasında hasar oluşturur. Bunun sonucunda da helikobakter pilori midede daha uzun süreli yerleşir ve hasar yaratarak kanser gelişimine neden olabilir.

10.Tansiyonu yükseltir

Tuzlu beslenme ile kan basıncı yükselir ve kan basıncını düşürmek için tansiyon düşürücü ilaçlarının alımı artar. Çünkü tuz tansiyon ilaçlarının etkisini azaltır.

Fazla Tuz Tüketimi Hangi Hastalıklara Yol Açar?

“Fazla tuz tüketimi hangi hastalıklara yol açar?” sorusunun yanıtı da aşağıdaki gibidir:

• Böbrek hastalıkları,
  • Eklem ağrısı,
  • Hipertansiyon,
  • İnme,
  • İnsülin direnci,
  • Kalp yetmezliği,
  • Katarakt,
  • Mide kanseri belirtileri,
  • Multiple skleroz aktivasyonu,
  • Osteoporoz (kemik erimesi),
  • Ödem,
  • Şişmanlık.

Mrt

Çukurova İlçe Sağlığı müdürlüğünce okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine Ağız Ve Diş sağlığı Eğitimi verildi.

ÇANAKKALE;BİR DİRİLİŞ DESTANIDIR

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULU VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA

Mrt

OKULUMUZ 5 YAŞ ÖĞRENCİSİ CAN GİZİR ATIKTAN SANATA İLERİ DÖNÜŞÜM YARIŞMASINA KATILDI

Ock

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu uzaya gidiyor, ay yıldızlı bayrağımızı çok yakıştığı gökyüzüne çıkıyor. Türkiye'nin yıldızı, hayallerin gösterdiği yolda parlamaya devam edecek!

Türkiye Uzay Ajansı

Ock

Tasarruf ediyorum, çevreyi koruyorum.

Ock

“Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur”M. KEMAL ATATÜRK

Ara

• LODOSLU VE FIRTINALI HAVALARDA SOBANIZI YATMADAN ÖNCE MUTLAKA SÖNDÜRÜN.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ara

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.